Talpmasszázs reflexológia

Talpmasszázs reflexológia

Mi is a különbség a talpmasszázs és a reflexológia között?

Ez két önálló szó. De vajon van különbség közöttük? Talpmasszázs reflexológia.

Pár ismerősnek feltettem a kérdést:
Mi a különbség a két szó között: talpmasszázs reflexológia

A válaszok:
– nincs különbség
– ugyanazt jelenti
– mindkettő masszázs és mindkettő a talppal foglalkozik

Ha Te is így gondolod, akkor olvasd tovább a cikket, meg fogsz lepődni!

Nézzük, mi is a különbség a talpmasszázs és a reflexológia között?

Talpmasszázs

A talpmasszázs egy nagyon kellemes, nyugtató vagy éppen frissítő masszázsfajta. Átmasszírozza az egész talp területét, sőt a sarokrészt, a boka területét és a lábfej háti részét is érinti.

Ha a talpmasszázst kiegészítjük természetgyógyászati szaktudással, gondolkodásmóddal, abból lesz a reflexológia. Ugyanis a reflexológus természetgyógyász.

A természetgyógyász az emberre nem úgy tekint, mint aki testrészekből, szervekből áll, hanem mint egy egységes egész.
Test-lélek-szellem egysége.
Egy reflexológus innen indul ki. Ha kezébe vesz egy lábfejet, és végigsimít rajta, tapogatja, nyomogatja, nem csak arra koncentrál, hogy melyik szerven érez elváltozást, hanem figyeli a reakciókat, keresi az okokat, az összefüggéseket.

Ha valakinek pl. az emésztésével van problémája, akkor a reflexológus egy méregtelenítő masszázsprogramot alkalmaz, emellett a talpon megmasszírozza az adott terület zónáját is, és ebben az esetben a mellékvese zónáját is. Közben természetesen figyel minden elváltozásra. Az elváltozások érinthetik a láb, lábujjak, vagy az adott terület színét, hőmérsékletét, alakját, keménységét-puhaságát.

A reflexológus a masszírozás mellett életmódbeli tanácsokat is ad.
Ilyen lehet az:

• étkezés
• torna
• ujjtartások
• gyógyteák fogyasztása
• természetes alapanyagú készítményeket ajánlása
• népi gyógymódok
• és jótanácsokkal is ellátja a beteget.

A reflexológus összeállít egy kezelési tervet, amelyben leírja, hogy előreláthatólag hány alkalommal szükséges masszírozni, milyen rendszerességgel, mennyi ideig.
Javaslatot tesz a betegnek, hogy saját maga mit tehet a gyógyulásáért, vagyis a fent felsorolt életmódbeli tanácsokból összeállít egy csokrot.

De ugyanilyen fontos tényező a betegség lelki háttere. A reflexológus próbálja megtalálni ennek az okát, természetesen ami csak a beteg segítségével történhet.

Mindezek alapján mondhatnánk azt is, hogy a reflexológus gyógyít. De ez nem így van. A jó reflexológus segít a betegnek, hogy beinduljon a szervezet öngyógyító mechanizmusa. Vagyis a természetgyógyász-reflexológus nem gyógyít, hanem abban segíti a szervezetet, hogy az, a saját öngyógyító folyamatait aktivizálja. Vagyis itt is érvényes a test-lélek-szellem egysége.

Ebből látható, hogy az alapvető különbség a talpmasszázs és a reflexológia között, az, hogy a reflexológus betegeket kezel, vagy betegséget előz meg, a talpmasszőr pedig egészséges embereket. A fő hangsúly a betegségmegelőzésen és az egyensúly fenntartásán, az egyensúly visszaállításán, a gyógyulás segítésén  van.

Nagyon leegyszerűsítve azt is mondhatnánk, hogy a talpmasszázs inkább egy wellness, egy megelőző-, a reflexológia pedig egy gyógyulást elősegítő kezelés.

Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy aki egészséges, az ne menjen reflexológushoz és fordítva. Ám komolyabb betegségeknél érdemes reflexológusra bízni a kezelést.

Talpmasszázs reflexológia

Dabóczyné Gyenei Ágnes

Dabóczyné Gyenei Ágnes

Reflexológus, Életmód-terapeuta, Gyógymasszőr

06-20/381-55-63
anyamasszazs.hu

Posted in Nezaradené and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük